Celebrity United Kingdom United States

Courteney Cox ( 28 Photo )

Courteney Cox‬  ‪Johnny McDaid Wife 2016
Written by 1meee

GTY_courteney_cox_kab_140617_16x9_992

 

Courteney Bass Cox (Birmingham (Alabama), 15 juni 1964) is een Amerikaanse actrice die onder meer tien jaar Monica Geller speelde in de Amerikaanse televisieserie Friends.

 

Levensloop

Cox begon haar acteercarrière met een korte rol in de soapserie As the World Turns en in The Misfits of Science (rond 1984), een kortlopende sf-serie over een groep wetenschappers. Hierin speelde ze naast Max Wright (Willy Tanner uit Alf). Door Brian De Palma werd ze uitgekozen om de fan te spelen die door Bruce Springsteen, haar oom van moeders kant, uit het publiek wordt getrokken in de videoclip van Dancing in the Dark. Na een aantal kleine rollen in televisieseries werkte ze mee aan Family Ties als vriendin van Michael J. Fox.

 

Courteney_Cox_Bikini (161)

Na het einde van Family Ties raakte haar carrière in een dip tot ze naast Jim Carrey in de film Ace Ventura: Pet Detective speelde. Een jaar later werd ze Monica Geller in de televisiehit Friends. Naast haar werkzaamheden in Friends speelde Cox in verschillende films.

Pictures-Courteney-Cox-Bikini-Shirtless-Josh-Hopkins-Coco

Nadat de serie Friends in 2004 afliep, duurde het 2,5 jaar voordat ze met een nieuwe serie op televisie kwam. Ditmaal als Lucy Spiller, de redactrice van magazine DirtNow, in de serie Dirt. Van deze serie was ze, samen met haar man, executive producer. Sinds 2009 speelt ze Jules in de serie Cougar Town.

Cox is sinds enkele jaren ook bezig met regisseren en produceren. In 2014 maakte ze haar debuut met de film “Just Before I Go”, met in de hoofdrol Seann William Scott.

courteney-cox-johnny-mcdaid-grammys-2015

Privé

Ze trouwde met acteur David Arquette op 12 juni 1999. Cox leerde hem kennen tijdens de opnames van Scream. Ze beviel op 13 juni 2004 van dochtertje Coco. In oktober 2010 werd bekend dat Cox en Arquette na elf jaar gingen scheiden. Op 28 mei 2013 was de scheiding definitief. Cox maakte eind juni 2014 bekend verloofd te zijn met Snow Patrol-bandlid Johnny McDaid.

Courteney-Cox-Bikini-Vacation-Johnny-McDaid

Filmografie

Filmografie als actrice
Jaar Titel Rol Opmerkingen
Televisie
1984 As the World Turns Bunny
1985-1986 Misfits of Science Gloria Dinallo
1987-1989 Family Ties Lauren Miller
1989 Till We Meet Again Marie-Frederique
‘Freddy’ de Lancel
1993 The Trouble with Larry Gabriella Easden
1994-2004 Friends Monica Geller
2007-2008 Dirt Lucy Spiller
2009 Scrubs Taylor Maddox
2009- Cougar Town Jules
Films
1986 Sylvan in Paradise Lucy Apple televisiefilm
1987 Down Twisted Tarah
Masters of the Universe Julie Winston
If It’s Tuesday, It Still Must Be Belgium Hana Wyshocki televisiefilm
1988 Cocoon: The Return Sara
I’ll Be Home for Christmas Nora Bundy televisiefilm
1989 Roxanne: The Prize Pulitzer Jacquie Kimberly televisiefilm
1990 Curiosity Kills Gwen televisiefilm
Mr. Destiny Jewel Jagger
Heftruckbediende
Larry’s secretaresse
1991 Blue Desert Lisa Roberts
1992 Battling for Baby Katherine televisiefilm
Shaking the Tree Kathleen
1993 The Opposite Sex and How to Live with Them Carrie Davenport
1994 Ace Ventura: Pet Detective Melissa Robinson
1995 Sketch Artist II: Hands That See Emmy O’Connor televisiefilm
1996 Scream Gale Weathers
1997 Commandments Rachel Luce
1997 Scream 2 Gale Weathers
1999 The Runner Karina
2000 Scream 3 Gale Weathers
2001 3000 Miles to Graceland Cybil Waingrow
2001 The Shrink Is In Samantha Crumb
Get Well Soon Lily
2002 Alien Love Triangle Alice
2004 November Sophie Jacobs
2006 Alpha Dog D.A. Erica Price
Barnyard Daisy (stem)
Zoom Marsha
The Tripper Cynthia
2008 The Monday Before Thanksgiving Cece korte film
Bedtime Stories Wendy
2011 Scream 4 Gale Weathers

courteney-cox-2015-grammy-awards-in-los-angeles_1

Trivia

  • Cox had een relatie met zanger Adam Duritz van de Counting Crows en speelt een bijrolletje in de videoclip van A Long December. Het nummer Monkey is voor haar geschreven.
  • Cox werd tijdens Friends beste vriendinnen met Jennifer Aniston (Rachel in de serie).

 

Courteney Cox‬ ‪Johnny McDaid Wife 2016

Courteney Cox‬ ‪Johnny McDaid Wife 2016

 

arrives at the "Just Before I Go" - Los Angeles Special Screening at ArcLight Hollywood on April 20, 2015 in Hollywood, California.

arrives at the “Just Before I Go” – Los Angeles Special Screening at ArcLight Hollywood on April 20, 2015 in Hollywood, California.

courteney-cox-768  Courteney Cox bikini 2016 Courteney Cox bikini 2015 hot hd Courteney Cox 2015 new Cougar_town_cox_300_400x400 article-0-0B784A3B00000578-171_634x604 266px-Courteney_Cox_'10_PaleyFest 257CA39700000578-0-image-a-1_1423468521265 28B875D700000578-0-image-m-37_1431710402066 27CCD71400000578-3048255-Ample_curves_The_50_year_old_actress_made_a_bold_fashion_stateme-a-8_1429602267007 7dw7pdq99oi8_full

 

Source:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Courteney_Cox

justjared.com

dailyrecord.co.uk

twimg.com

 

 

(Visited 295 times, 1 visits today)

This Post Has Been Viewed 982 Times

About the author

1meee

1meee us :
See the first or That is my first visit
I am in love with all my contacts
This :) :x

Leave a Comment